FUCHS G. ART

Fuchs G. Tamás művész limitált kiadású digitális művészeti nyomatokat készít. Mindegyik alkotás egy 10 elemes zárt sorozat részeként jelenik meg, és sorszámozott hologram matricát kap, valamint minden egyes műtárgyat tanúsítvány kísér. E biztonsági elemek garantálják a képek eredetiségét és limitált példányszámát. A képek különleges festővászonra vannak kinyomtatva, melyre a gyártó hosszan tartó garanciát vállal.

Giclée egy francia eredetű szó, jelentése „fröcsköl, szór”, ebben az értelmében a nyomtatási technológiára utal, ahogyan a tintacseppek rákerülnek a vászon felületére egy nagyfelbontású tintasugaras nyomtató segítségével. Manapság általánossá vált a szó használata magára a végtermék elnevezésére is. Érdekessége ennek a különleges eljárásnak, hogy az elkészült képnél szabad szemmel nem kivehetőek a pixel kockák, azaz a kép oly annyira folyamatos tónusúnak tűnik, mint bármelyik tradicionális festmény estében.


A könnyebb elképzelhetőség kedvéért az alkotásokat otthonok falain mutatjuk be:


Séta az esőben 
                                         


Szerető féltés 
camera obscura - Ha teljesen elsötétítünk mondjuk egy szobát, de fúrunk rá egy pici lyukat, a lyukon a szemközti falra vetítődik a külvilág fordított, színes képe. 

XVIII. századi festők gyakran használták e készüléket, de sosem a fotografikus hűség, az öncélúan pontos természetábrázolás kedvéért, inkább az összkép, a távlat sajátosságainak megfigyelésére, a forma korrekciójára alkalmazták.                                         


Louis Janmot 
"Weöres Sándor: A TÜNDÉR

Bóbita Bóbita táncol,
körben az angyalok ülnek,
béka-hadak fuvoláznak,
...sáska-hadak hegedülnek.

Bóbita Bóbita játszik,
szárnyat igéz a malacra,
ráül, igér neki csókot,
röpteti és kikacagja..."                                         


 Madame kék madárral
Maurice Maeterlinck: A boldogság kék madara
"A Kék madarat nem kell távoli országokban keresni. A Kék madár mindig velünk van, ha szeretjük egymást, és örülünk az élet legkisebb ajándékainak is. De mindig elrepül, ha bántjuk egymást, ha irigykedve figyeljük a mások örömét. Mert a Kék madár maga a boldogság, és kalitkája; az emberi szív." Szieszta
                                         

Tiltott gyümölcs 
Semeringi kirándulás 1918
Édes teher
                                         


Koncert után
                                         


Titkos könyv
                                         

Boszorkányszombat
                                         

 Casting
                                         

 Névadó
                                         

Hannibál kirándul
Hannibal a hadüzenet hírére szinte azonnal megindult Itália felé, méghozzá nem hajón, ahogy azt várható lett volna, hanem szárazföldön, a Pireneusokon, majd az Alpokon át. Különösebb nehézségek nélkül jutott át a Pireneusokon. Hadserege karthágói harcosokból, numidiai lovasokból, baleári parittyásokból, gall és ibér zsoldosokból, valamint harci elefántokból állt.A karthágói hadvezér elindult az Alpokon keresztül. A hegyen való átkelés igencsak megviselte a hadsereget. Az emberek és állatok sem a sziklás, hegyes-völgyes terephez, sem a szokatlanul hideg időjáráshoz nem voltak hozzászokva. Sokan megfagytak, vagy szakadékba zuhantak. Ismeretes, hogy mire Hannibal hadserege végre átkelt a hegyláncon, 37 harci elefántjából mindössze kettő maradt életben...

                                         

Zene pillangóval
A legenda szerint Stradivari mindig teliholdkor ment ki az erdőbe, hogy kiválassza a megfelelő fát (lucfenyőt) a hegedű elkészítéséhez. Egy kis felületen eltávolította a fa kérgét, majd a fát ütögetve hallgatózott, hogy megfelelő-e a hangzása.

Zeneszoba
                                         


Demarkációs vonal
                                         

A paradicsom metamorfózisa
                                         

Lóval álmodó