MŰVÉSZETI HITVALLÁS

          Az önkifejezés mindenkinek vágya, van akinek ez mindennapi gyakorlat, van akinek ez mások munkáin keresztül sikerül. A művészet eszköze egy ősi átjárhatóságot kínál fel a különböző kultúrák, nemzetek és korosztályok között. Több művészeti  technika, ágazat kipróbálása után találtam rá a giclée eljárásra, aminek alkalmazása, legnagyobb meglepetésemre nem csak nekem, hanem a képeimmel találkozó művészetkedvelő számára is sok örömet, gondolatot és kikapcsolódást ad. 

          Ennek ellenére gyakran kell megküzdenem az újdonságok okozta ősi nehézségekkel, hiszen a giclée az elmúlt évtizedben iparkodik felzárkózni az elismert művészeti kategóriák közé. A művészeti alkotás kizárólag(!) számítógép segítségével áll össze végleges formájában, még, ha egyes alkotóelemei akár klasszikus eljárásokkal (festészet, rajz), vagy fotográfiák, vagy egyéb források felhasználásával is formálódik. A pl. galériában, otthonokban, stb. megjelenő végtermék az un. "művészeti nyomat", ami a modern technológia adta speciális nyomtatóval, (az én esetemben) különleges  vászonra készül el. 

          Ezt az új művészeti ágazatot a nagyközönséggel elfogadtatni önmagában is kihívást jelent. Azzal, hogy a képeim leginkább pozitív érzelmeket és figyelmet váltanak ki a nézőkből, talán segíti az újdonság elfogadtatása útján végzett, gyakran erőt emésztő úttörő munkámat. A barátaimtól és a művészetemet kedvelő közönségtől egyrészt önbizalmat, másrészt bíztatást kapok, hogy jó úton járok. A képeim nemcsak az én önkifejezésemről szólnak, hanem mások belső világának a megszólaltatását is katalizálják.